Karrieremuligheter som helsevikar: Innsikt fra en erfaren bemanningssykepleier

Publisert:
11/7/2023
Fire spørsmål til en kollega som vurderer å jobbe som vikar

"Gjør ditt beste, vær åpen og ærlig, og tro på deg selv!", Julie Jørgensen, bemanningssykepleier.

Å arbeide som helsevikar innen helse- og omsorgssektoren er en fleksibel karrierevei. For å gi deg innsikt i dette yrket har vi intervjuet Julie Jørgensen, en erfaren sykepleier som deler sine erfaringer og råd. Her kan du lese om hvorfor hun valgte å arbeide som helsevikar og hva hun elsker med jobben sin, samt dra nytte av hennes verdifulle spørsmål til kolleger som vurderer å gå samme vei.

Hvor lenge har du jobbet som sykepleier og hva liker du med yrket ditt?

– Jeg er sykepleier i mitt tredje år, og har siden sommeren i fjor arbeidet som vikar. Det fineste med å være sykepleier er å bidra til å ivareta menneskets iboende verdighet, og på denne måten utgjøre en forskjell.

Hvorfor har du valgt å jobbe som vikar?

– Først og fremst for å utfordre meg selv, med ønske om å bli en bedre sykepleier. Jeg så også at det var en fin mulighet til å prøve ulike arbeidplasser, treffe nye mennesker og å reise rundt i Norge. En annen viktig faktor er friheten man har, da man kan jobbe når og hvor man ønsker.

4 spørsmål til en kollega som vurderer å jobbe som vikar

1. Sett deg inn i hva det vil si å jobbe som bemanningssykepleier. Undersøk hvilke byrå som finnes og hva de forskjellige tilbyr, og velg det som passer best for deg.
2. Sett krav! Som sykepleier har man en viktig og ettertraktet kompetanse, noe man fortjener gode vilkår for.
3. Gjør ditt beste, vær åpen og ærlig, og tro på deg selv!  
4. Hvis du synes det høres spennende ut å jobbe som  bemanningssykepleier, men er litt usikker på om du skal tørre - ikke nøl. Ta sjansen!

Jaana Salla

Jaana Salla

Fortfatter
Er du interessert i å jobbe som vikar innen helse og omsorg? Så gøy!

Vi er et bemanningsbyrå som ønsker å stimulere til økt kunnskap og bidra til merverdi for alle som hver dag jobber innen helse og omsorg. Dere er våre hverdagshelter! Vårt mål er å forbedre nordisk helsevesen, og dette vil vi gjøre sammen med dere! Har du lyst til å kombinere ditt engasjement med arbeidet som vikar? Fyll ut interesseskjemaet under.