Månedens vikar i mai: “Vikarrollen har gjort meg mer selvstendig som sykepleier”

Publisert:
16/5/2023
"Vikarrollen har gjort meg mer selvstendig som sykepleier”

Maria Akselsen Edvardsen, sykepleier og vikar igjennom Bonliva. Bilde: Privat

Hverdag gjør vikarer i form av leger, sykepleiere og helsefagarbeidere en fantastisk innsats innen helse og omsorg i hele Norge. Derfor blir individuelle omsorgshelter anerkjent for sin innsats, gjennom Bonliva's hyllest til Månedens vikar – i mai gikk prisen til sykepleier Maria

Maria Akselsen Edvardsen (24) har jobbet som sykepleier i snart to år. Da hunble nominert til Månedens vikar befant hun seg på oppdrag i Voss. Hun synesdet er givende å jobbe med mennesker og finner det inspirerende å få være med på livets oppturer og nedturer til hver enkelt pasient.

– Jeg valgte å bli sykepleier fordi det er veldig spennende å få jobbe med mennesker. Jeg liker også at en må samarbeide på tvers av ulike yrkesgrupper for å nå et felles mål om pasienten sitt beste, forteller hun.

Hverdagen består av mange ulike sykepleieprosedyrer og spennende og forskjellige sykdomsforløp hos pasientene. Dette ønsket hun å kombinere mer med reise via jobben og da var tiden inne for å teste bemanningsbyrå.

– Interessen økte også mer blant annet ble det mer synlig i mediene om hvor spennende det var å jobbe som vikar. Vikarrollen har gjort meg mer selvstendig som sykepleier, sier hun.

I friperioden liker hun å trene og å holde seg aktiv. Men det har også vært noen utfordringer, som å reise rundt alene og til nye steder som hun nødvendigvis ikke hadde oppsøkt ellers.

– Den største utfordringen er jo å være ny! Ny på ett nytt sted, ny på arbeidsplassen og nye utfordringer. Men så lenge du stoler på deg selv og dine fagkunnskaper kan utfallet bli positivt, forteller Maria.

Hun har prioritert å bli godt kjent med sine kollegaer, de som jobber der fast, for å få til et best mulig samarbeid i perioden. Hun finner det veldig givende å bli kjent med nye mennesker, ansatte og pasienter, og har mange gode minner fra helsevesenet.

– Det er vanskelig å velge bare ett, men det må være når jeg skulle dokumentere at jeg hadde satt frem kaffe-mat til pasienten, men telefonen vi brukte i hjemmetjenesten endret det til kattemat. Så der stod det; «Satt frem kattemat til bruker», forteller hun.

I dag er hun tilbake til sin gamle arbeidsplass på Haugesund sykehus ettersom at savnet etter å jobbe på sengepost ble for stor. Hun er glad for at hun turte å teste bemanningsbyrå og det første steget hennes åpnet flere veier for henne.

– Min kontaktperson Kristian Skovbro ga meg god oppfølging og han har passet på at jeg har hatt det bra når det har vært utfordringer under oppdraget. Samt at lønn og arbeidsbetingelser er helt supre, avslutter Maria.

I sitt oppdrag med Bonliva fikk Maria skryt for å utføre oppgavene utrolig bra og uten å klage har hun tatt på seg ekstra oppgaver og vakter.

 

Christina Engen Johansen

Christina Engen Johansen

Fortfatter
Er du interessert i å jobbe som vikar innen helse og omsorg? Så gøy!

Vi er et bemanningsbyrå som ønsker å stimulere til økt kunnskap og bidra til merverdi for alle som hver dag jobber innen helse og omsorg. Dere er våre hverdagshelter! Vårt mål er å forbedre nordisk helsevesen, og dette vil vi gjøre sammen med dere! Har du lyst til å kombinere ditt engasjement med arbeidet som vikar? Fyll ut interesseskjemaet under.