Livet som sykepleiervikar og friluftsliventusiast – del 2

Publicert
13/9/2022
Skrevet av

Vi følger friluftsentusiastene Alexander og Timmy som valgte livet som bemanningsvikarer for å kunne bruke mer tid på sine interesser – natur og fotografering. De forteller om sin spennende og utfordrende hverdag, samt hvordan de ser på vikarrollen.

Alle vikarene hos Bonliva har en egen kontaktperson som gir støtte før, under og etter oppdrag, i samarbeid med sin kontaktperson blir vikaren enig om oppdrag og vaktplan.

– Vi har som regel tettere kontakt før oppdrag, hvor jeg starter med å presentere hvor og i hvilket område jeg ønsker å jobbe. Deretter tar det fra noen minutter til dager til min kontaktperson kommer tilbake til meg med et forslag. Når vi er blitt enige, blir jeg introdusert for virksomheten og hvis oppdraget er aktuelt undertegnes kontrakten. Som regel har vi vikarer ganske mye vi skulle sagt, forteller Timmy

– Kontakten fungerer veldig bra, og den er alltid avslappet og uformell. Jeg føler virkelig at de vil at vi skal ha det bra, legger Alexander til.

Å jobbe som bemanningsvikar kan oppleves som usikkert når det ikke er noen garanti for når neste oppdrag kommer, men Timmy har valgt å fokusere på fordelene dette gir ham, noe moren hans hadde vansker med å se.

– Jeg er aldri bekymret for å ikke få jobb. Så lenge du har et åpent sinn er det faktisk ganske enkelt å få et oppdrag. Samtidig forstår jeg at det kan føles utrygt når man ikke vet når eller hvor neste jobb er. Min mor, som har vært enhetsleder i helsevesenet, var faktisk bekymret for at jeg byttet jobb så ofte. Hennes oppfattelse er at man blir mindre attraktiv for arbeidsgivere når man kun har jobbet i så korte perioder, men slik ser ikke helsevesenet ut i dag. I hvert fall ikke for sykepleiere, fordi det er så stor etterspørsel etter oss. Min innstilling er heller at du alltid vil være attraktiv fordi du får mye mer kompetanse fra de stedene og områdene du tester, og at det viser fleksibilitet, som mange arbeidsgivere ettertrakter. Så jeg tror ikke det på noen måte gjør meg til en dårligere sykepleier, eller at det vil se negativt ut på CV-en min, forteller Timmy.

Bilde: Timmy Larsson

Timmy og Alexander har begge et aktivt liv der det sosiale og naturen står i sentrum. De gir oss innblikk i livet på oppdrag og hverdagen.

–  Det er veldig praktisk å være så langt nord ettersom du har midnattssol her. Hvis du for eksempel jobber på dagtid og sent på kvelden dagen etter, kan du gå ut midt på natten, det blir ikke mørkt. Jo høyere du kommer, jo mer blåser det og blir kjølig. Jeg elsker følelsen av å oppleve været og vite at jeg har klær og utstyr som tåler det. For meg er det en større utfordring hvis det er veldig sterk sol, ettersom jeg er rødhåret og derfor er det lettere for meg å bli solbrent, forteller Timmy

– Jeg planlegger nesten aldri noe utenom jobb, i stedet tilbringer jeg tid med likesinnede som deler mine interesser. Vi kan for eksempel gå til en klatrehall som er her, ellers drar jeg ofte til fjells for endurosykling. For meg handler ikke livet om å bli på samme sted til du blir pensjonist, men jeg ønsker å utnytte livet, se verden og møte mennesker – prøve å leve livet nå. Hvem som helst kan gjøre det, avslutter Alexander.