Månedens vikar i juni: “Da jeg fikk muligheten til å ta med meg hunden min på flyttelasset pakket jeg ned livet i Oslo og flyttet til Levange”

Publicert
13/6/2023
Skrevet av

Hverdag gjør vikarer i form av leger, sykepleiere og helsefagarbeidere en fantastisk innsats innen helse og omsorg i hele Norge. Derfor blir individuelle omsorgshelter anerkjent for sin innsats, gjennom Bonliva's hyllest til Månedens vikar – i juni gikk prisen til sykepleier Tuva.

Tuva Konsmo Barland begynte å jobbe for Bonliva i januar ved et helsehus nær Trondheim, og siden den gang har hun utmerket seg med sin utrolige arbeidsmoral, god integrasjon med teamet, og en jevn strøm av positive tilbakemeldinger fra arbeidsplassen.  

Tuva har jobbet som sykepleier i fire år, og forteller at det var en drøm hun hadde hatt så lenge jeg kan huske. Direkte fra videregående skole hoppet hun inn i sykepleierstudiet.  

– Jeg har jobbet på sykehus, legevakt, hjemmesykepleie og sykehjem siden. For tiden er jeg på oppdrag på et Helsehus i Levanger, et stykke nord for Trondheim," sier Tuva.

Jeg har lært mye både faglig og personlig, gått nydelige turer og blitt kjent med fantastiske folk

Når vi spør henne om hva som er det beste med yrket, forteller Tuva:

– At man møter så mange ulike mennesker og kommer så tett på livet. Hverdagen kan bestå av alt fra avanserte prosedyrer, tverrfaglig samarbeid, møter og veiledning til sang, hårklipping og bollebaking. Det er givende og motiverende å se betydningen av den innsatsen man legger ned.

Tuva startet som vikar etter å ha søkt etter en ny utfordring.  

– Jeg hadde lyst på en utfordring og har lenge hatt lyst til å se mer av landet og bo litt tettere på naturen. Da jeg fikk muligheten til å ta med meg hunden min på flyttelasset pakket jeg ned livet i Oslo og flyttet til Levanger for åtte måneder, forteller hun.

Denne reisen har gitt Tuva mer enn bare nye erfaringer. "Jeg har lært mye både faglig og personlig, gått nydelige turer og blitt kjent med fantastiske folk," deler hun. Viktigst av alt, det ser ut til at Tuva har funnet det hun trives med: "Jeg har funnet ut at jeg stortrives i eldreomsorgen, og har søkt videreutdanning i Geriatri til høsten."

Sist, men ikke minst, spurte vi Tuva hva som fikk henne til å bli hos Bonliva.  

– Veldig god oppfølging! Jeg har hatt en tett dialog med min kontaktperson Didrik hele veien, og føler meg både verdsatt og godt ivaretatt, sier hun.

Hennes engasjement og positive innstilling har ikke gått ubemerket hos oss i Bonliva, og vi er stolte over å kunne hedre Tuva som månedens vikar. Vi er beæret over å ha henne på vårt team og ser frem til hennes fortsatte bidrag og vekst i sin nye retning innen geriatri.