Månedens vikar i april: “Jeg kan vel si at jeg er i kategorien som har vanskeligheter med å sitte stille og ønsker å ha en variert hverdag. Så å jobbe som vikar passer meg perfekt.”

Publicert
21/4/2023
Skrevet av
Hverdag gjør vikarer i form av leger, sykepleiere og helsefagarbeidere enfantastisk innsats innen helse og omsorg i hele Norge. Derfor blir individuelleomsorgshelter anerkjent for sin innsats, gjennom Bonlivas hyllest til månedensvikar – i april gikk prisen til sykepleier Ellen Marie. 

Ellen Marie Stette Stenseth (27) har jobbet som sykepleier i fire år. I sitt første oppdrag med Bonliva er hun stasjonert på et omsorgssenter i Indre Østfold, på en Korttids-/rehabiliteringsavdeling. Hun startet å jobbe i helsevesenet da hun gikk på videregående skole og allerede her ble hun inspirert til valget om å studere sykepleie.

– Avdelingen var avlastning for barn og unge med psykisk utviklingshemming. Jeg trivdes godt og fikk sansen for å jobbe med mennesker, forteller hun.

Jeg har fått god oppfølging av min konsulent og jeg føler meg verdsatt som sykepleier og den jobben jeg gjør.

Som sykepleier er ingen dager like og praksisen er stadig i endring. Dette gir muligheter for kontinuerlig læring og utvikling, og det er noe av det Ellen synes er best med yrket.

– Det er stadig nye behandlingsmetoder, teknologi og retningslinjer som vi sykepleiere må holde oss oppdatert på. Dette gir mulighet for personlig og faglig vekst, samt utfordringer som kan bidra til å forbedre ferdigheter og kunnskap. En bonus er at det alltid er jobb å få, hvor som helst i landet, sier hun.

Rastløshet, kombinert med stor reiseglede, har gjort det mindre fristende for Ellen å ha en fast stilling. Hun ser for seg en lengre karriere med vikarbyrå, så lenge hun kan slå sammen reise og jobb.

– Jeg kan vel si at jeg er i kategorien som har vanskeligheter med å sitte stille og ønsker å ha en variert hverdag. Så å jobbe som vikar passer meg perfekt, forteller hun.

Resultatet er en mer fleksibel arbeidshverdag og hun bestemmer selv når hun tar fri. Hun liker også å gå som selvstendig sykepleier, men nevner at det også er utfordringer med en hverdag som vikar.

– Du er ny for hver vikarjobb. Nytt sted, nye kollegaer og nye arbeidsrutiner. Så det er viktig å være fleksibel, påpeker hun.

Mellom oppdrag reiser Ellen rundt om i verden og på toppturer i eget land, med og uten ski på beina. Friperiodene gir også ekstra tid med samboeren, familie og venner. Hun har flere minner fra sine fire år i helsevesenet, og forteller om en hendelse som fikk henne til å trekke litt ekstra på smilebåndet.

– Jeg husker godt en gang jeg skulle rulle opp håret til en dame med demens på sykehjemmet. Hun var ikke spesielt fornøyd med resultatet og spurte om det var greit at hun betalte halv pris, forteller hun.

I nominasjonen til månedens ansatt får hun skryt for å stille opp når det er behov for ekstravakter og at hun mestrer høyt tempo godt. Dette resulterte i en forlengelse av vikariatet. Det som egentlig bare skulle være en måned fra januar, ble til åtte måneder på et omsorgssenter i Indre Østfold. Hun trives på avdelingen og er også fornøyd med samarbeidet med Bonliva.

– Jeg har fått god oppfølging av min konsulent og jeg føler meg verdsatt som sykepleier og den jobben jeg gjør. Det er fleksible arbeidsperioder og gode arbeidsforhold og lønnsbetingelser, avslutter Ellen.