Månedens vikar i mars: «Jeg ville ikke sitte på et kontor alene hele dagen. Jeg ville ha en jobb som kunne gjøre en forskjell for samfunnet»

Publicert
13/3/2024
Skrevet av

Hver dag gjør vikarer i form av leger, sykepleiere og helsefagarbeidere en fantastisk innsats innen helse og omsorg i hele Norge. Derfor blir individuelle omsorgshelter anerkjent for sin innsats, gjennom Bonlivas hyllest til månedens vikar – i mars gikk prisen til legen Steffen.

Hverdagen i et vikarbyrå har gitt meg mye mer frihet, og mulighet til å bestemme over egen fritid

Månedens vikar har jobbet som lege i snart fem år og karrierevalget kom fra et ønske om å hjelpe andre.  

— Jeg ville ikke sitte på et kontor alene hele dagen. Jeg ville ha en jobb som kunne gjøre en forskjell for samfunnet, forteller Steffen Andreassen.

Han sier videre at det beste med yrket er å møte mennesker. I dag er legen i sitt andre oppdrag for Bonliva. Han befinner seg i Lom hvor han jobber som fastlege og på legevakta.  

— Jeg begynte å jobbe som vikar for det ga muligheten til å reise i Norge samtidig som man er i jobb. Jeg fikk også gode anbefalinger fra kollegaer, sier han.  

For meg har det vært viktig med en god kommunikasjon med vikarbyrået, og Bonliva har vært helt unike på dette punktet.

Når Steffen ikke befinner seg på jobb, liker han å holde seg aktiv. Han utnytter tiden til å gå i skogen med hunden sin og lage god mat. Hverdagen i et vikarbyrå har gitt mersmak.

— Den har gitt meg mye mer frihet, og mulighet til å bestemme over egen fritid, sier Steffen. 

Før han startet som vikar, jobbet han som lege i spesialisering del 2 (LIS2) først på medisinsk avdeling og senere innenfor øyesykdommer. Steffen anerkjenner at det kan være noen utfordringer med jobben i et vikarbyrå, hvert fall om du reiser rundt på mange forskjellige oppdrag. 

— Du møter nye arbeidsplasser og nye kolleger hvor en du kommer. Så du må være tilpasningsdyktig for å passe inn. Samtidig som at helsevesenet samarbeider forskjellig fra kommune til kommune og fylke til fylke, sier han videre.  

På den andre siden sitter legen igjen med flere minner fra sine år i helsevesenet.  

— Jeg husker godt nyttårsaften på Vega i mitt første oppdrag. Da satt jeg alene på vakt og så på fyrverkeriet etter å ha spist en bedre sykehjems middag, forteller Steffen.

Hvor lenge han ønsker en hverdag i et vikarbyrå er han usikker på. Han tar ett år av gangen, men forteller at om han fortsatt trives kan han godt holde på noen år til.  

— For meg har det vært viktig med en god kommunikasjon med vikarbyrået, og Bonliva har vært helt unike på dette punktet. De lytter til mine ønsker og behov, og derfor har jeg ønsket å jobbe for dem, avslutter han.  

I sin nominasjon som månedens ansatt får Steffen skryt for sin ekstraordinære forpliktelse og kunnskap. Det som gjør at han skiller seg ut, er hans enestående medmenneskelighet, skriver de.