Månedens vikar i november «Det har hjulpet meg til å få troen på meg selv og fått meg til å vokse veldig mye både i yrket og som person.»

Publicert
14/11/2023
Skrevet av

Hver dag gjør vikarer i form av leger, sykepleiere og helsefagarbeidere en fantastisk innsats innen helse og omsorg i hele Norge. Derfor blir individuelle omsorgshelter anerkjent for sin innsats, gjennom Bonlivas hyllest til månedens vikar – i november gikk prisen til sykepleier Kristine.

– Drømmen har vært å bli sykepleier siden jeg var rundt ti år. Det beste med yrket er pasientkontakt! Jeg har møtt så mange fine mennesker med spennende historier og som har lært meg å sette mer pris på livet. Jeg har også hatt mange flotte kollegaer på min vei. De har gjort tunge dager på jobb mye lettere og gitt meg vennskap, også utenfor jobb, som jeg setter veldig stor pris på.

Månedens vinner har bred kompetanse fra helsesektoren. Hun har blant annet jobbet med kreft, på hjerte og lungeavdeling, samt dagkirurgisk og en lukket demensavdeling. Hun har kun jobbet som sykepleier i to år, men har klart å skaffe seg en bred kompetanse og det egner seg gått i et vikarbyrå.  

–Jeg begynte å jobbe som vikar fordi jeg ville prøve noe nytt. Samtidig se mer av Norge og få mer erfaring.  

Det er ingen tvil om at Kristine liker å utfordre seg selv og med det har hun lært mye i sine tre oppdrag for Bonliva.  

–Jeg har blitt mer selvstendig og trygg i rollen min som sykepleier. Det har hjulpet meg til å få troen på meg selv og fått meg til å vokse veldig mye både i yrket og som person. 

Jeg er en person som fort blir glad i folk og steder, noe som gjør det vanskelig å ta farvel når oppdraget er over. 

Flere kjenner på en større frihet når en jobber i vikarbyrå, men det er også utfordringer å gå fra ansatt til bemanning. Og det å være ny på en arbeidsplass er ikke alltid like lett.

– Hovedforskjellen er vel at man alltid er ny på jobb og må tilpasse seg nye rutiner, mennesker og miljø. De stedene man kommer til leier jo inn vikarer fordi det er behov for mer arbeidskraft. Så selvfølgelig kan dette bidra til at det både er hektiske vakter og misnøye blant de ansatte. Så en av fordelene med å da være vikar er at man bare er der for en begrenset periode. En annen ulempe, i min situasjon (alle plassene jeg har vært til nå), er at en kommer til et sted man trives utrolig godt og kun er der for en begrenset periode. Jeg er en person som fort blir glad i folk og steder, noe som gjør det vanskelig å ta farvel når oppdraget er over. 

I dag er hun på et oppdrag i Kongsvinger. En korttidsavdeling (KAD) og jobber i en 100 % stilling. Tidligere var hun på to oppdrag i Levanger og her dro hun hjem med flere gode minner.  

– På oppdraget jeg hadde på et helsehus i Levanger i sommer fikk jeg veldig kontakt med en av pasientene. Hun har gitt meg så mye motivasjon, inspirasjon og fine øyeblikk. Vi tok et bilde sammen siste dagen min der, dette har hun visstnok hengende på veggen nå. 

Tiden utenfor jobb fyller hun med å trene, strikke, gå turer og hun liker å lage mat. Hun er usikker på hvor lenge hun ser for seg å jobbe i et bemanningsbyrå. I fremtiden håper Kristine på å finne et sted hun kan slå seg til ro, men har ingen konkrete tanker om når det blir. I dag føler hun seg godt ivaretatt av Bonliva og trives i jobben.  

– Jeg får god oppfølging. Ting er på stell og jeg føler Bonliva har fokus på å tilrettelegge for at deres ansatte skal ha det best mulig. I tillegg har jeg en kontaktperson jeg er utrolig godt fornøyd med. Hun har god kontroll, tett oppfølging og er en veldig hyggelig person. 

I nominasjonen som månedens ansatt får Kristine skryt for sin stå-på-vilje og selvstendighet. Som nevnt tidligere, skaper hun gode relasjoner med pasientene sine, som er med på å gjøre henne til en verdig vinner for månedens vikar i november. De sier også at hun tar ansvar og gjør ting ordentlig.