vanlige spørsmål og svar om livet som vikar i helsevesenet

På denne siden har vi samlet de vanligste spørsmålene og svarene om å jobbe som vikar som sykepleier, lege, helsefagarbeider eller øvrig helsepersonell. Du finner også informasjon om Bonliva, hvordan vi jobber og hva du kan forvente av oss.

Kategorier

Vanlige spørsmål og svar

Nedenfor har vi samlet de vanligste spørsmålene og svarene på dem

Hvordan ser lønnen ut?

Vi følger alltid likebehandlingsprinsippet i lønnssetting. Det vil si at når du er på et oppdrag har du godene som er forhandlet fram lokalt på arbeidsplassen. Når du jobber som vikar, justeres lønnen din ut fra din arbeidserfaring, utdanning og kompetanse. Godtgjørelse varierer ut ifra oppdraget, slik som arbeidsmengde, oppgaver, geografisk plassering og om det er et hasteoppdrag eller et lengre oppdrag. Lønnen din er markedsbasert og konkurransedyktig. Ta gjerne kontakt dersom du vil vite mer om hvordan dine muligheter ser ut.

Hvor i landet kan jeg jobbe?

For sykepleiere og leger har vi avtaler med de statlige sykehusforetakene. Vi har også avtaler med mange kommuner og private aktører for leger, sykepleiere, ulike helseprofesjoner og medisinstudenter. Vi kan også veilede deg ut ifra hva som vil passe deg dersom du har vanskeligheter med å velge selv.

Hvordan fungerer det med tariffavtaler?

Etter prinsippet om likebehandling vil du få de vilkår som fastsettes av den lokalt fremforhandlede tariffavtalen på den arbeidsplassen du befinner deg på.

Kan jeg beholde min faste stilling samtidig som jeg jobber som vikar?

Selvfølgelig kan du det. Det er mange ulike arbeidsopplegg du kan velge mellom som sykepleier, lege, helsefagarbeider, psykolog eller jordmor. All tid som du har mulighet til å jobbe som vikar er verdifull! Det er midlertidig viktig at du forteller din kontaktperson hos oss hvor mye du jobber i din faste stilling, slik at vi kan sørge for at den totale arbeidstiden ikke overstiger hvor mye du har lov til å jobbe.

Kan jeg jobbe hos samme virksomhet kontinuerlig?

Ja, i mange tilfeller er det flott å jobbe for en og samme virksomhet kontinuerlig. Kontinuitet er det beste for pasientsikkerheten, men vi ser selvfølgelig også på virksomhetens beste og deres behov. Vi kan ikke alltid garantere et langsiktig behov hos en og samme virksomhet da behovene svinger og du som vikar jobber under en tidsbestemt periode. Skulle du ha behov for et lengre oppdrag enn det som tilbys på det stedet du er på så er vi raske på å se etter påfølgende oppdrag til deg.