Arbeid som helsevikar: Helsepersonell sine vanligste spørsmål

Publicert
29/6/2023
Skrevet av

Er du interessert i å jobbe som vikar innen helse og omsorg? I ett år har Didrik hjulpet helsepersonell med å finne rett oppdrag. Les videre for å få mer informasjon om vikaroppdrag og få svar på de fem vanligste spørsmålene helsepersonell har om vikararbeidet.

Didrik har jobbet som HR- og bemanningsansvarlig i Bonliva i litt over ett år nå og har ansvar for å finne de rette oppdragene til våre sykepleiere, helsefagarbeidere og vernepleiere.

– Det beste med jobben min er å kunne hjelpe helsevikarer med å finne jobber som passer deres kvalifikasjoner og preferanser. Jeg liker også å kunne bidra til å forbedre pasientpleien ved å sikre at de mest kvalifiserte helsevikarene blir sendt ut til oppdrag. Når matchen mellom en vikar og en arbeidsgiver er god og trygg, skapes bærekraftige løsninger som bidrar til sikker omsorg for pasientene, Didrik Olav Myrseth HR-og bemanningsansvarlig.

5 vanlige spørsmål fra helsepersonell

Hvor lang tid tar det å bli godkjent som helsevikar for Bonliva?

Prosessen tar vanligvis fra 2–3 dager, avhengig av kapasitet og hvor lett det er å få tak i referanser og lignende.

Hva slags opplæring og sertifisering trenger jeg for å jobbe for Bonliva?

Du må ha gjennomført relevant helsefaglig utdanning samt ha nødvendige sertifiseringertildet oppdraget du skal ut på. Du vil også få opplæring på hver enkelt virksomhet du er leid ut til.

Hvordan fungerer det med reisekostnader?

Vi dekker reisekostnader i forbindelse med oppdragene våre. Nærmere detaljer vil bli gitt når du blir tilbudt et oppdrag. Hos Bonliva har vi også en dedikert avdeling for booking av reise og bolig.

Les mer: Bonlivas reise- og boligavdeling sikrestiller høy kvalitet

Hvordan fungerer det med skiftarbeid?

Arbeidstidene kan variere, men inneholder stort sett enten en 2-delt turnus eller 3-delt turnus.

Hvor mye kan jeg forvente å tjene per time?

Lønnen varierer avhengig av oppdraget og din arbeidserfaring, utdanning og dine ferdigheter. Vi vil alltid informere deg om lønn før du aksepterer et oppdrag.

Les mer: Livet som sykepleiervikar og friluftsliventusiast